Akbank, İş Bankası, Yapı Kredi Bankası ve Garanti BBVA İçin Dev Bankadan Dikkat Çeken Gelecek Değerlendirmesi!

HSBC analistlerine göre, Türk özel bankalarının geleceği, faizlerdeki son değişiklikler ve 1. çeyrek 2024 sonuçlarına dayanarak yeniden değerlendiriliyor. Kârlılıkta yıllık yüzde 4’lük bir artış beklenirken, 2024 hala bir geçiş dönemi olarak görülüyor. Bllomberg’in haberine göre Enflasyonun yüzde 30’a doğru yavaşlamasıyla birlikte 2025’te net faiz marjlarında büyüme bekleniyor.

GARANTİ BBVA’NIN DURUMU VE TAVSİYESİ DEĞİŞTİ

Garanti BBVA dışındaki bankaların 2025 kârlılıklarının büyük ölçüde fiyatlandığı düşünülüyor. Güçlü net faiz marjı dinamikleri ve faaliyet giderlerinin kontrolü, Garanti için ‘Al’ tavsiyesine yükseltildi. Ayrıca Garanti hisselerinin değerlemesi artık daha olumlu görünüyor.

HSBC, AKBANK TAVSİYESİNİ DÜŞÜRÜYOR

Akbank’a ilişkin değerleme ABD doları bazında 2025 için beklenen seviyenin etkisiyle düşürülüyor. Akbank hisseleri için tavsiye ‘Tut’ olarak revize edilirken, hedef fiyat 56,50 TL’den 70 TL’ye yükseltildi.

İŞ BANKASI’NDA HİSSELERE YÜKSEK HEDEF FİYAT

HSBC, İş Bankası’nda ‘Tut’ tavsiyesini korurken, hedef fiyatı 10,62 TL’den 17,30 TL’ye çıkarıldı. Bu yükselişin arkasında bankanın güçlü performansı ve gelecek potansiyeli bulunuyor.

YAPI KREDİ İÇİN GÜÇLÜ KATALİZÖR BEKLENİYOR

Yapı Kredi Bankası’nda ana ortakların potansiyel satış görüşmeleri, bankanın karlılık görünümünü destekleyebilir. Yapı Kredi için ‘Tut’ tavsiyesi korunurken, hedef fiyatı 27,50 TL’den 37 TL’ye yükseltildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx