Çin, Avrupa’da Alman ihracatçılara zemin kaybettiriyor

Çin, Alman İhracatçılarının Pazar Payını AB’de Ele Geçirdi

Avrupa Birliği (AB) pazarlarında Çin’in, Alman ihracatçılarının pazar payını ele geçirdiği belirtildi. Alman Kamu Kalkınma Bankası (KfW), AB pazarlarında yaşanan Çin ve Almanya arasındaki rekabete ilişkin bir raporunu yayınladı.

Rapora göre, Çinli üreticiler son 12 yılda Avrupa’da Alman ihracatçılardan pazar payını artırmaya devam etti ve AB pazarlarında Almanya ile Çin arasındaki ekonomik rekabetin arttığı bildirildi.

Raporda, Almanya’nın ihracat payının azalırken, Çin’in kazandığı vurgulandı. Ayrıca, ABD ve Çin arasındaki ticaret gerginliklerinin AB pazarlarında ticari rekabeti daha da yoğunlaştırabileceği belirtildi.

KfW raporunda, Almanya ve Çin’in ihracat profillerinin giderek benzerleştiği ve her iki ülkenin otomotiv, makine mühendisliği ve kimya sektörlerinde rekabet ettiği ifade edildi. Rapor, Almanya’nın bu ürün kategorilerinde Çin’e karşı hala bir avantajı olsa da, farkın kapanmakta olduğunu belirtti.

2012-2024 döneminde, Almanya’nın AB’deki otomotiv ihracatındaki payının düştüğü, aynı dönemde ise Çin’den yapılan otomotiv ihracatının arttığı vurgulandı. Makine mühendisliği ve kimyasal ürünlerde de benzer eğilimler gözlemlendi.

Bununla birlikte, raporda Almanya’nın geçen yıl ihracatının büyük bir kısmını AB ülkelerine gerçekleştirdiği, Çin’in ise sadece küçük bir kısmını AB ülkelerine sattığı belirtildi. KfW Bank’ın Baş Ekonomisti Dirk Schumacher, Çin’in Avrupa pazarlarına odaklandığını ve Almanya’nın rekabetçi koşullar oluşturması gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Trump “Çin’le müzakere sürüyor” diyor, Pekin resmen yalanlıyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin’le tarifeler konusunda temas hâlinde oldukları yönündeki ısrarı, Çin Ticaret ve Dışişleri Bakanlıkları ile Pekin Büyükelçiliği tarafından üst üste yalanlandı. Dünyanın en büyük iki ekonomisine sahip ülkelerin karşılıklı olarak birbirlerini yalanlamaları ise ekonomi üzerinde manipülasyon yaptıkları iddialarını güçlendirdi.

19 Mart hasarı büyüyor, 5 haftada 49,5 milyar dolar satıldı

19 Mart hasarı büyürken, 5 haftada 49,5 milyar dolar satıldı. Tüm güven endeksleri dipte olurken, tablonun faturası yine halkı kesilecek.

EPDK Kurul kararları – 27 Nisan 2025

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bazı akaryakıt ve doğal gaz dağıtım şirketlerinin depolama ve perakende satış tarifelerinde değişikliğe gitti.

Sağlık turizmine yeni ayar

Gelişmiş sağlık altyapısı, uzman kadroları ve fiyat avantajıyla sağlık turizminde küresel anlamda adından söz ettiren Türkiye, bu alanda yeni bir düzenlemeyi devreye aldı.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Turizm Bakanları Erzurum’da bir araya geldi

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 6. Turizm Bakanları Toplantısı (EİT 2025), Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ev sahipliğinde, üye ülke temsilcilerinin katılımıyla Erzurum’da gerçekleştirildi.

İş insanı Ali Osman Boyner son yolculuğuna uğurlandı

Boyner Holding ile Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneğinin (TÜSİAD) kurucularından, Boyner Grubu Onursal Başkanı Ali Osman Boyner’in cenazesi İstanbul’da düzenlenen töreninin ardından toprağa verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir