Günlük adım sayısını artırmak, zararlı etkileri azaltabilir

Günlük Adım Sayısını Artırmak Zararlı Etkileri Azaltabilir!

Bir araştırmaya göre, her gün ortalama 11 saatten fazla hareketsiz kalan kişiler, ‘yüksek hareketsizlik süresi’ kategorisine girerken, daha az hareketsiz kalanlar ‘düşük hareketsizlik süresi’ olarak adlandırıldı. Çalışmaya, ilk iki yıl boyunca kötü sağlığa sahip olabilecek katılımcılar dahil edilmediğinden, bulguların sadece genel olarak ilk iki yıl boyunca sağlıklı olan kişiler için geçerli olduğu belirtildi.

Çalışmanın sonuçlarına göre, uzmanlar aşırı hareketsiz yaşam tarzını dengelemek için günde 9 bin ila 10 bin adım atmaya başlamanın ideal olduğunu vurguladı. Ayrıca, günde yaklaşık 4 bin ila 4 bin 500 adım atılması durumunda sağlık faydalarının ortaya çıkmaya başladığı ortaya çıktı. Araştırma, atılan adımların kardiyovasküler hastalık riskini %21 ve erken ölüm riskini ise %39 oranında azalttığını gösterdi.

Çalışmanın lider yazarı Matthew Ahmadi, araştırmayla ilgili olarak, “Bu, uzun süre hareketsiz kalan kişiler için bir ‘kıl payı kurtuluş yolu’ değil. Ancak, her türlü hareketin önemli olduğunu ve insanların günlük adım sayılarını artırarak kaçınılmaz hareketsizlik zamanının sağlık üzerindeki negatif etkilerini telafi edebileceği önemli bir halk sağlığı mesajı veriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Related Posts

Türkiye’nin en ucuz elektriklisi olabilir! iCAR tanıtıldı

Chery ve internet tabanlı teknoloji şirketi SmartMi Tech’in ortak çalışmasıyla kurulan yeni marka iCAR, 2025 Şangay Otomobil Endüstrisi Fuarı’nda ilk global modeli V23’ü tanıttı. Elektrikli araç pazarında fark yaratmayı hedefleyen iCAR, özgün …

Alkol tüketimi ve beyin hasarı arasındaki korkutan ilişki

Alkol tüketiminin yalnızca kısa vadeli etkileri olacağı değil, uzun vadede beyin dokusunda kalıcı hasarlar yaratabileceği de ortaya çıktı. Araştırmacılar, yoğun alkol kullanan kişilerin beyin hacminin daha küçük olduğunu ve bilişsel testlerde daha düşük performans gösterdiğini belirtiyor.

TSMC, 24 yeni fabrika inşa edecek! Dev yatırım

Tayvan merkezli çip üreticisi TSMC, yapay zeka sektöründeki artan çip talebine yanıt vermek amacıyla dünya genelinde 24 yeni fabrika inşa ediyor. Şirket; bu tesisleri Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa, Japonya ve Çin gibi çeşitli bölgelerde …

Bu özel etiketler, telefon ve tabletlerde artık mecburi olacak

20 Haziran’dan itibaren akıllı telefon ve tabletlerde, enerji verimliliği, pil ömrü ve onarılabilirlik gibi bilgileri içeren yeni etiketler görünecek. Avrupa Birliği tarafından uygulamaya konulan bu sistem, çevresel etkilerin azaltılmasında önemli bir rol oynayabilir.

YouTube, 10 yıl aradan sonra video oynatıcısının tasarımını değiştiriyor: İşte görünümü

YouTube, tam 10 yıl aradan sonra video oynatıcısında kapsamlı bir tasarım değişikliğine gitmeye hazırlanıyor. Dünyanın en büyük video paylaşım platformu, web sürümü için yeniden tasarlanmış bir video oynatıcısı devreye almaya başladı. Ancak …

En tehlikeli tuz göllerinde yaşıyor: Bu tek hücreli mikrop çok hücreli bir yaratığa dönüşebilir!

Brandeis Üniversitesi patobiyoloğu Theopi Rados liderliğinden yapılan araştırmada en tehlikeli tuz göllerinde yaşayan tek hücreli bir mikrobun ok hücreli bir dokuya dönüşme yeteneğine sahip olduğu ortaya çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir