İş dünyası Yapay Zeka Zirvesi’nde buluşuyor!

Yapay Zeka Zirvesi Bursa’da Gerçekleşiyor

BURSA (İGFA) – Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Teknoloji Zirvesi, yapay zekâ konusunda önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. TÜGİAD Bursa Şubesi tarafından düzenlenen zirvede, alanında uzman isimler yapay zekânın güncel uygulamaları ve gelecekteki potansiyeli hakkında bilgi paylaşacak.

Zirvenin Ana Teması: “Yapay Zekâ: Geleceğin Şekillendiricisi”

İkinci kez düzenlenen Teknoloji Zirvesi, TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Selim Baykal ve Zirve Koordinatörü Ersoy Tabaklar liderliğinde gerçekleşecek. Açılışı TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Yıldırım yapacak olan Zirve’de, eğitim, tarım, finans, sağlık, ulaşım, enerji, imalat ve lojistik gibi pek çok sektörde yapay zekânın mevcut durumu ve geleceğe dair öngörüler masaya yatırılacak.

Yapay Zeka ve Toplumun Etkileşimi

“Yapay Zekânın toplum ve ekonomi üzerindeki etkileri” gibi konuların ele alınacağı etkinlik, iş dünyası, akademisyenler ve girişimcileri bir araya getirerek, ilgili konularda gelecek odaklı çözümler ve iş birliği fırsatları sunmayı amaçlıyor.

Zirve katılımcıları, en yeni teknolojik gelişmeler hakkında bilgi edinme şansı yakalayacak ve sektörlerindeki uygulamaları güncel tutma fırsatı bulacaklar. Ayrıca, “Finansal Teknolojiler ve Yapay Zeka”, “Akıllı Fabrikalar”, “Bankacılıkta Yapay Zeka Uygulamaları”, “Adaletin Dijital Dönüşümü: Yapay Zeka ve Hukukta Yeni Ufuklar”, “Robotlar Sanat Yapar mı?”, “Yapay Zeka ve Yetenek Yönetimi” gibi konularda uzmanlar tarafından sunumlar gerçekleşecek.

Zirve programı kapsamında, T.C. Dış İşleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan, “Yapay Zeka Projeleri için AB Fonları” konusunda bilgi verecek ve Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yusuf Kıraç da “Uzay Teknolojileri ve Yapay Zeka” hakkında bir konferans düzenleyecek.

Ayrıca sağlık, eğitim, güvenlik gibi günlük hayatın önemli alanlarının yapay zekâ ile ilişkilendirilmesi ve bu teknolojinin bu alanlara olan etkileri detaylı olarak ele alınacak.

Related Posts

Amazon’dan uzaya dev adım: Starlink’e rakip Project Kuiper Uyduları fırlatıldı!

Amazon, uzaydan internet erişimi sağlamak için geliştirdiği Project Kuiper kapsamında ilk uydularını başarıyla fırlattı. Starlink’e rakip olacak bu büyük adımın detayları haberimizde!

Türkiye’nin en ucuz elektriklisi olabilir! iCAR tanıtıldı

Chery ve internet tabanlı teknoloji şirketi SmartMi Tech’in ortak çalışmasıyla kurulan yeni marka iCAR, 2025 Şangay Otomobil Endüstrisi Fuarı’nda ilk global modeli V23’ü tanıttı. Elektrikli araç pazarında fark yaratmayı hedefleyen iCAR, özgün …

Alkol tüketimi ve beyin hasarı arasındaki korkutan ilişki

Alkol tüketiminin yalnızca kısa vadeli etkileri olacağı değil, uzun vadede beyin dokusunda kalıcı hasarlar yaratabileceği de ortaya çıktı. Araştırmacılar, yoğun alkol kullanan kişilerin beyin hacminin daha küçük olduğunu ve bilişsel testlerde daha düşük performans gösterdiğini belirtiyor.

TSMC, 24 yeni fabrika inşa edecek! Dev yatırım

Tayvan merkezli çip üreticisi TSMC, yapay zeka sektöründeki artan çip talebine yanıt vermek amacıyla dünya genelinde 24 yeni fabrika inşa ediyor. Şirket; bu tesisleri Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa, Japonya ve Çin gibi çeşitli bölgelerde …

Bu özel etiketler, telefon ve tabletlerde artık mecburi olacak

20 Haziran’dan itibaren akıllı telefon ve tabletlerde, enerji verimliliği, pil ömrü ve onarılabilirlik gibi bilgileri içeren yeni etiketler görünecek. Avrupa Birliği tarafından uygulamaya konulan bu sistem, çevresel etkilerin azaltılmasında önemli bir rol oynayabilir.

YouTube, 10 yıl aradan sonra video oynatıcısının tasarımını değiştiriyor: İşte görünümü

YouTube, tam 10 yıl aradan sonra video oynatıcısında kapsamlı bir tasarım değişikliğine gitmeye hazırlanıyor. Dünyanın en büyük video paylaşım platformu, web sürümü için yeniden tasarlanmış bir video oynatıcısı devreye almaya başladı. Ancak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir