İş dünyası Yapay Zeka Zirvesi’nde buluşuyor!

Yapay Zeka Zirvesi Bursa’da Gerçekleşiyor

BURSA (İGFA) – Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Teknoloji Zirvesi, yapay zekâ konusunda önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. TÜGİAD Bursa Şubesi tarafından düzenlenen zirvede, alanında uzman isimler yapay zekânın güncel uygulamaları ve gelecekteki potansiyeli hakkında bilgi paylaşacak.

Zirvenin Ana Teması: “Yapay Zekâ: Geleceğin Şekillendiricisi”

İkinci kez düzenlenen Teknoloji Zirvesi, TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Selim Baykal ve Zirve Koordinatörü Ersoy Tabaklar liderliğinde gerçekleşecek. Açılışı TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Yıldırım yapacak olan Zirve’de, eğitim, tarım, finans, sağlık, ulaşım, enerji, imalat ve lojistik gibi pek çok sektörde yapay zekânın mevcut durumu ve geleceğe dair öngörüler masaya yatırılacak.

Yapay Zeka ve Toplumun Etkileşimi

“Yapay Zekânın toplum ve ekonomi üzerindeki etkileri” gibi konuların ele alınacağı etkinlik, iş dünyası, akademisyenler ve girişimcileri bir araya getirerek, ilgili konularda gelecek odaklı çözümler ve iş birliği fırsatları sunmayı amaçlıyor.

Zirve katılımcıları, en yeni teknolojik gelişmeler hakkında bilgi edinme şansı yakalayacak ve sektörlerindeki uygulamaları güncel tutma fırsatı bulacaklar. Ayrıca, “Finansal Teknolojiler ve Yapay Zeka”, “Akıllı Fabrikalar”, “Bankacılıkta Yapay Zeka Uygulamaları”, “Adaletin Dijital Dönüşümü: Yapay Zeka ve Hukukta Yeni Ufuklar”, “Robotlar Sanat Yapar mı?”, “Yapay Zeka ve Yetenek Yönetimi” gibi konularda uzmanlar tarafından sunumlar gerçekleşecek.

Zirve programı kapsamında, T.C. Dış İşleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan, “Yapay Zeka Projeleri için AB Fonları” konusunda bilgi verecek ve Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yusuf Kıraç da “Uzay Teknolojileri ve Yapay Zeka” hakkında bir konferans düzenleyecek.

Ayrıca sağlık, eğitim, güvenlik gibi günlük hayatın önemli alanlarının yapay zekâ ile ilişkilendirilmesi ve bu teknolojinin bu alanlara olan etkileri detaylı olarak ele alınacak.

Related Posts

Binlerce yıllık DNA’nın sırrı çözüldü: Tarımın başlangıcından günümüze süren tehdit!

Yeni yapılan bir antik DNA çalışması, insan-hayvan etkileşimlerinin tarih boyunca sağlık yapımızı nasıl dönüştürdüğünü gözler önüne seriyor. Araştırma, bulaşıcı hastalıkların 6 bin 500 yıl önce tarımla birlikte yayıldığını ve bu etkilerin hala günümüzde hissedildiğini ortaya koyuyor.

İnternette görülmemiş rekor kırıldı! Netflix’teki tüm filmleri bir saniyede indirebiliyor

Japon araştırmacılar, saniyede 1.02 petabitlik veri iletimiyle internet hızında dünya rekoru kırdı. Bu hız, Netflix’in tüm içerik arşivini saniyede 30 kez indirebilecek kapasitede.

Bilim dünyası alarmda, Dünya’nın dönüş hızında anormallik var: 9 Temmuz 2025, tarihin en kısa günü oldu

9 Temmuz 2025, bilim dünyasını şaşkına çevirdi. Dünya’nın dönüş süresi ortalamadan 1,6 milisaniye daha kısa olacak. Peki bu ne anlama geliyor? Dünya neden daha hızlı dönüyor? Bilim insanlarının açıklamalarıyla en kısa günün sırları haberimizde.

Kepez’den çocuklara bilim dolu tatil

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, yaz döneminde çocuklara bilimle dolu bir tatil fırsatı sunan Antalya Bilim Merkezi’ni ziyaret etti. Tematik Bilim Kampı kapsamında devam eden atölye çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Kocagöz, “Kepez bilimle …

Microsoft’tan OneDrive sorununa komik çözüm

Microsoft bir süredir yaşanan OneDrive sorununa çözüm olarak cihazınızı yeniden başlatmayı öneriyor.

ABD’den Huawei’e yönelik yeni karar

ABD’de yargıç, Çin’in merkezli teknoloji şirketi Huawei’nin, hakkındaki iddianameye yönelik itirazının reddedildiğini bildirdi.