Yapay zekâyla Atatürk’ü canlandırdılar; video 9,5 milyon izlendi!

Alanya’da Yapay Zekâ Kullanılarak Hazırlanan Atatürk Videosu İzleyicileri Büyüledi!

Alanya’nın Elif Selen ve Yunus Emre Yılmaz çifti, yapay zekâ teknolojisini kullanarak ortaya çıkardıkları Mustafa Kemal Atatürk videosuyla sosyal medyada ses getirdi. Videonun 9,5 milyon kez izlenmesi, çifti oldukça mutlu ettiğini belirtti.

Alanya’da yaşayan aşçı Yunus Emre Yılmaz ve tıbbi sekreter Elif Selen Yılmaz, Atatürk’ün farklı görüntülerinden oluşturdukları video ile dikkatleri üzerlerine çekti. Videoda, Atatürk’ün takım elbiseyle İstanbul manzarasını izleyişi ve sahilde yürüyüşü canlandırıldı. Sosyal medyada paylaşılan video kısa sürede 9,5 milyon izlenmeye ulaşarak popüler hale geldi ve birçok ünlü isimden de olumlu yorumlar aldı.

“Etkileyici bir Sonuç”

Elif Selen Yılmaz, videonun beklenmedik bir şekilde milyonlara ulaşmasının kendilerini şaşırttığını belirtirken, yapay zekânın hayatlarını nasıl değiştirdiğini de anlattı. Yılmaz, “Sosyal medyada Emre’nin hazırladığı yapay zeka Atatürk görseliyle tanıştık ve bu görüntü beni adeta büyüledi. Yaptığımız işin bu kadar ilgi görmesini beklemiyordum. Ancak insanların benim gibi hissettiğini görmek, mutluluğumuzu katladı” dedi.

“Sanat ve Teknolojinin Buluşması”

Elif Selen Yılmaz, yapay zekânın ve dijital sanatın hızla geliştiğini vurgulayarak, “Yapay zeka gün geçtikçe daha güçleniyor ve sanat alanında da etkisini gösteriyor. Biz de bu alanda öncü olmayı ve gelişime katkıda bulunmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Yunus Emre Yılmaz ise yapay zeka ile görsel üretim alanında ilerleyen bir dönemde olduklarını belirterek, “Atatürk’ü denemek istedim ve beklediğimden çok daha etkileyici bir sonuçla karşılaştım. Bu alanda profesyonelleşmeyi hedefliyoruz ve diğer tarihi liderleri de canlandırmak istiyoruz” diye konuştu.

“Detaylı ve Etkileyici Görseller”

Yunus Emre Yılmaz, yapay zeka teknolojisinin görsel oluşturma sürecinin basit olmadığını vurgulayarak, “Görsellerin oluşturulması için uzun bir süreç gerekiyor. Restorasyon ve model eğitimi gibi adımlar atılmalı. Bu süreç Photoshop bilgisi ve manuel dokunuşlarla desteklenerek sonuca ulaşılıyor. Ancak yapılan emek sonucunda ortaya detaylı ve etkileyici görseller çıkıyor” şeklinde açıklama yaptı. (DHA)

Related Posts

Binlerce yıllık DNA’nın sırrı çözüldü: Tarımın başlangıcından günümüze süren tehdit!

Yeni yapılan bir antik DNA çalışması, insan-hayvan etkileşimlerinin tarih boyunca sağlık yapımızı nasıl dönüştürdüğünü gözler önüne seriyor. Araştırma, bulaşıcı hastalıkların 6 bin 500 yıl önce tarımla birlikte yayıldığını ve bu etkilerin hala günümüzde hissedildiğini ortaya koyuyor.

İnternette görülmemiş rekor kırıldı! Netflix’teki tüm filmleri bir saniyede indirebiliyor

Japon araştırmacılar, saniyede 1.02 petabitlik veri iletimiyle internet hızında dünya rekoru kırdı. Bu hız, Netflix’in tüm içerik arşivini saniyede 30 kez indirebilecek kapasitede.

Bilim dünyası alarmda, Dünya’nın dönüş hızında anormallik var: 9 Temmuz 2025, tarihin en kısa günü oldu

9 Temmuz 2025, bilim dünyasını şaşkına çevirdi. Dünya’nın dönüş süresi ortalamadan 1,6 milisaniye daha kısa olacak. Peki bu ne anlama geliyor? Dünya neden daha hızlı dönüyor? Bilim insanlarının açıklamalarıyla en kısa günün sırları haberimizde.

Kepez’den çocuklara bilim dolu tatil

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, yaz döneminde çocuklara bilimle dolu bir tatil fırsatı sunan Antalya Bilim Merkezi’ni ziyaret etti. Tematik Bilim Kampı kapsamında devam eden atölye çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Kocagöz, “Kepez bilimle …

Microsoft’tan OneDrive sorununa komik çözüm

Microsoft bir süredir yaşanan OneDrive sorununa çözüm olarak cihazınızı yeniden başlatmayı öneriyor.

ABD’den Huawei’e yönelik yeni karar

ABD’de yargıç, Çin’in merkezli teknoloji şirketi Huawei’nin, hakkındaki iddianameye yönelik itirazının reddedildiğini bildirdi.