Yerli yapay zeka 64 binin üzerinde oltalama saldırısını engelledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yerli Yapay Zeka İle 64 Bin 115 Oltalama Saldırısını Engelledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yerli yapay zeka teknolojisiyle vatandaşları dolandırmaya yönelik oltalama saldırısı gerçekleştiren 64 bin 115 alan adına erişimin engellendiğini açıkladı. Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesinde faaliyet gösteren Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nin (USOM) çalışmaları hakkında bilgi verdi.

USOM’un, yurt içi ve dışı kaynaklı siber tehditleri önlemek amacıyla alarm, uyarı ve duyurulara ilişkin faaliyetler yürüttüğünü belirten Uraloğlu, zararlı bağlantıların tespit edilmesiyle altyapı seviyesinde erişimin engellendiğini vurguladı. Bu sayede, ülke genelinde internet kullanıcılarına ve sistemlerine yönelik saldırıların önüne geçildi.

Uraloğlu, USOM’un geliştirdiği yapay zeka teknolojisi sayesinde dolandırıcılık amacıyla kullanılan 64 bin 115 alan adına erişim engeli getirildiğini ve Türkiye genelindeki kritik web sitelerinin zafiyetlerinin tarandığını belirtti.

7 Gün 24 Saat Türkiye’nin Siber Sahasını Koruyoruz

Uraloğlu, USOM koordinasyonunda kurumların ve kritik altyapı sektörlerinin korunmasına yönelik faaliyetler kapsamında SOME’lerin 7 gün 24 saat görevlerinin başında olduğunu vurgulayarak, 2 bin 317 SOME ekibi, 7 bin 981 uzman personel ve 400 USOM uzmanıyla ülkenin siber sahasını koruduklarını söyledi. Geliştirdikleri yapay zeka teknolojisi ve proaktif taramalarla yüzbinlerce zararlı bağlantıya erişimi engellediklerini belirtti.

Uraloğlu, Kasırga projesi kapsamında haftalık 130 tarama gerçekleştirildiğini ve internete açık kaynaklardaki zafiyetlerin tespit edildiğini aktardı. Bu sayede, ülkenin siber güvenliğinin güçlendirildiğini ifade etti. (AA)

Related Posts

Binlerce yıllık DNA’nın sırrı çözüldü: Tarımın başlangıcından günümüze süren tehdit!

Yeni yapılan bir antik DNA çalışması, insan-hayvan etkileşimlerinin tarih boyunca sağlık yapımızı nasıl dönüştürdüğünü gözler önüne seriyor. Araştırma, bulaşıcı hastalıkların 6 bin 500 yıl önce tarımla birlikte yayıldığını ve bu etkilerin hala günümüzde hissedildiğini ortaya koyuyor.

İnternette görülmemiş rekor kırıldı! Netflix’teki tüm filmleri bir saniyede indirebiliyor

Japon araştırmacılar, saniyede 1.02 petabitlik veri iletimiyle internet hızında dünya rekoru kırdı. Bu hız, Netflix’in tüm içerik arşivini saniyede 30 kez indirebilecek kapasitede.

Bilim dünyası alarmda, Dünya’nın dönüş hızında anormallik var: 9 Temmuz 2025, tarihin en kısa günü oldu

9 Temmuz 2025, bilim dünyasını şaşkına çevirdi. Dünya’nın dönüş süresi ortalamadan 1,6 milisaniye daha kısa olacak. Peki bu ne anlama geliyor? Dünya neden daha hızlı dönüyor? Bilim insanlarının açıklamalarıyla en kısa günün sırları haberimizde.

Kepez’den çocuklara bilim dolu tatil

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, yaz döneminde çocuklara bilimle dolu bir tatil fırsatı sunan Antalya Bilim Merkezi’ni ziyaret etti. Tematik Bilim Kampı kapsamında devam eden atölye çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Kocagöz, “Kepez bilimle …

Microsoft’tan OneDrive sorununa komik çözüm

Microsoft bir süredir yaşanan OneDrive sorununa çözüm olarak cihazınızı yeniden başlatmayı öneriyor.

ABD’den Huawei’e yönelik yeni karar

ABD’de yargıç, Çin’in merkezli teknoloji şirketi Huawei’nin, hakkındaki iddianameye yönelik itirazının reddedildiğini bildirdi.